Reobertura tímida dels bars i restaurants de Sant Cugat després de més d’un mes sense poder acollir clientela. Molts establiments han decidit obrir aquest mateix dilluns per intentar començar a remuntar la facturació de l’últim mes, en què només es podia oferir menjar per emportar i a domicili. La majoria s’han mostrat satisfets de poder-ho fer, però s’agafen amb cautela aquesta reobertura per la incertesa del què vindrà i per “fer les coses bé” i que no hi hagi una tercera onada.
Així s’han expressat, en declaracions a Cugat Mèdia, la propietària de ‘L’Antic’ i responsable també del projecte ‘Mitja Lliura’, Alèxia Ribera, i un dels responsables del restaurant ‘ChiBarri’, Alberto Chimeno. Tots dos es van haver d’adaptar, durant el tancament d’aquests últims 40 dies, i fer menjar per emportar i també a domicili. Tot i que veuen amb bons ulls la reobertura, malgrat les restriccions d’aforament, són prudents de cara a les properes setmanes. A més, agraeixen el suport de la clientela en un moment dur per als negocis.
Malgrat les baixes temperatures, la gent tenia ganes d’aprofitar el sol del migdia i dinar o prendre alguna cosa, principalment a les terrasses. A més de gaudir del menjar i del servei, la ciutadania de Sant Cugat ja pot tornar, almenys de moment, a un dels espais socialitzadors per excel·lència.
Alberto Chimeno
Per nosaltres, poder obrir de nou terrasses i a l’interior ja és tot un èxit. El telèfon ha sonat molt aquest matí, estem totalment plens, o sigui que encantats.
Alèxia Ribera
Potser ha sigut una reobertura que la primera. El primer va ser explosiu. En canvi ara hi ha gent que segueix amb el ‘take away’, i altres que venen aquí.
Clients
El tancament se’ns ha fet una mica llarg, per això avui amb la reobertura hem volgut venir a dinar. / Ho estàvem trobant a faltar, estàvem esperant aquest dia. / Ho trobàvem molt a faltar. Els bars són l’esdeveniment social del dia, i pràcticament et dona vida venir a esmorzar o fer un vermut.