La flautista Elisabet Franch porta la seva música a Israel

Elisabet Franch ha estat distingida amb un dels Premis Ciutat de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 2/jun/14 per Anna González

La flautista santcugatenca Elisabet Franch oferirà aquest juny cinc concerts a Israel. La intèrpret acompanyarà l'Orquestra Simfònica de Haifa en la 4a Simfonia de Mahler i, juntament amb els caps de corda d'aquesta formació, tocarà els quartets per a flauta de Mozart a Jerusalem.

Després de passar per Itàlia i Israel, la flautista oferirà un recital el 29 de juliol al Festival de Flauta Galway, que té lloc a Suïssa. L'any passat el prestigiós flautista irlandès Sir James Galway la va nomenar 'Rising Star'.

Per Franch, nombrosos reconeixements internacionals són una il·lusió que l'estan permetent donar-se a conèixer també a casa.

Elisabet Franch

Amb tots els reconeixements internacionals ara comença a sonar el nom a Catalunya, però ha sigut perquè m'han donat aquests premis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Nascuda el 1983, Franch va iniciar els seus estudis amb el músic santcugatenc Josep Ferré a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. Més tard va graduar-se a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i va estudiar també al Conservatoire National de Région de París. La flautista ha actuat amb l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i el 2010 va traslladar-se a Milà per formar part de l'Orchestra dell'Accademia del Teatro alla Scala.

Franch ha obtingut diversos reconeixements internacionals com el primer premi de l'International Flute Competition Domenico Cimarosa a Itàlia i el Grand Prize Winner del Nagahara Flute Contest. Per tots ells, ha estat distingida aquest any amb un dels Premis Ciutat de Sant Cugat.