El Dia Internacional de la Dansa contagia els carrers de Sant Cugat de ball i ritme

'El carrer dansa', cercavila cèntrica per la ciutat, i la ballada infantil fan ballar Sant Cugat de manera intensa


  • Comparteix:

Una cercavila pels carrers de Sant Cugat sota el nom 'El carrer dansa', una ballada infantil a través del grup Ballem Lip Dub i la lectura del manifest de l'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (APdC) a càrrec de la cooperativa empordanesa de referència en la dinamització de la dansa i el moviment, AGITART, han estat els actes centrals del Dia Internacional de la Dansa d'aquest dissabte. La jornada ha estat organitzada per la Taula de Dansa amb el suport de l'Ajuntament i amb la participació d'entitats i escoles de formació de la ciutat.

Tot i que el Dia Internacional de la Dansa és el dilluns 29 d'abril, Sant Cugat s'ha avançat dos dies per commemorar aquesta data tan assenyalada pels ballarins i ballarines de casa nostra. La jornada s'ha iniciat a les 12 h a la plaça Lluís Millet amb la ballada infantil a càrrec del grup Ballem Lip Dub amb una molt bona dosi d'energia i moviment i amb una gran assistència de públic.

Posteriorment, s'ha llegit el manifest de l'Associació de Professionals de Dansa de Catalunya a càrrec d'AGITART on s'ha demanat més suport de les administracions a la cultura i a la dansa. Tot seguit ha començat l'espectacle itinerant 'El carrer dansa', creat per Ana Pérez i dirigit per la Taula de Dansa. Propostes que han recorregut les places i carrers de la nostra ciutat. S'ha pogut veure i ballar des de la dansa clàssica a la contemporània passant per les danses llatines, els balls de saló, les danses urbanes, el country, el flamenc i dansa d’arrel entre moltes d'altres. Els ballarins i ballarines han exhibit talent i moviment pels carrers de la ciutat acompanyats per un carro de la companyia l'Avalot que ha impregnat de so aquesta cercavila.

Lali Mateu, de la Taula de Dansa, es mostra satisfeta per la resposta de la ciutadania omplint els carrers i gaudint dels diferents espectacles que s'han mostrat.

La plaça de Can Quitèria ha acollit el final de la cercavila amb un manifest de suport a la cultura de la nostra ciutat a càrrec d'una representant de SOS Maristany que ha indicat "el mal que està patint el teixit associatiu i cultural santcugatenca amb les retallades de l'equip de govern". Finalment, els ballarins, ballarines, escoles i entitats han tancat la festa amb diferents ritmes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.