'Llibert', de Gemma Brió, comença la seva gira al Teatre-Auditori

Gemma Brió exposa la seva experiència autobiogràfica a l'obra / Foto: Llibert Teatre

Cultura

Publicat el 27/set/14 per Elisenda Colell

El muntatge 'Llibert', de Gemma Brió, arriba aquest dissabte a les nou del vespre al Teatre-Auditori. En 90 minuts, una mare explica els 15 dies de vida del seu nadó, des de la felicitat del naixement fins a la necessitat que acabi morint. La representació, plenament autobiogràfica, s'ha endut les millors crítiques de la temporada.

Acompanyada per una estrella del rock i una amiga, la mare d'en Llibert relata els 15 dies de la vida del seu fill fins que arriba a la conclusió que el millor que li pot passar és la mort. Es tracta d'una explosió de sentiments, que barreja realitat i ficció i que mostra la muntanya russa emocional on tot l'univers d'aquesta mare primerenca trontolla constantment.

L'obra ha rebut les millors crítiques de la temporada. Amb un pressupost mínim i en part finançada a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, ha estat guardonada amb el premi de la crítica de la revista 'Serra d'Or' al millor muntatge. Fa tan sols uns mesos, l'equip va decidir no prorrogar l'obra a Biblioteca de Catalunya, arran de les condicions precàries en les quals treballaven.

Ara han començat una gira per teatres d'arreu del país, que té per inici Sant Cugat. L'entrada té un preu de 18 euros i, en acabar la representació, els assistents podran participar en un col·loqui.