'20 anys del Taller d'Escenografia Sant Cugat' es pot veure al Teatre-Auditori

El regidor de Cultura, Xavier Escura, i el comissari, Carles Pujol, durant la visita al Vestíbul del Teatre Auditori

Cultura

Publicat el 25/set/14 per Pedro Miserachs

El Taller d'Escenografia Sant Cugat mostra des d'aquest dimecres algunes de les produccions realitzades en una exposició al vestíbul del Teatre-Auditori amb motiu dels 20 anys de l'equipament. '20 anys del Taller d'Escenografia Sant Cugat' es pot visitar fins diumenge dues hores abans de cada funció i recull 17 maquetes i 18 plafons amb imatges i dissenys d'algunes escenografies fetes en el taller situat sota l'escenari i la platea del Teatre-Auditori.

Teatre musical, sarsuela, dansa, teatre clàssic i comèdia han estat els diferents gèneres pels quals ha treballat el Taller d'Escenografia Sant Cugat en els 20 anys d'existència amb més de 200 produccions realitzades. La primera data del 1995 amb 'Alaska', passant per 'Spamalot', 'Els nois d'història', 'Grease, el musical de tu vida', 'Romeo i Julietta' i 'El llac del cignes', entre d'altres.

Es tracta d'un taller de 500 metres quadrats que produeix una dotzena de muntatges a l'any tant per a companyies nacionals com internacionals, amb espectacles que posteriorment aterren també al Teatre-Auditori durant les gires.

En els darrers anys, el Taller d'Escenografia Sant Cugat s'ha especialitzat en muntatges que combinen la part estètica i la tècnica. El comissari de l'exposició, Carles Pujol, destaca la gran demanda d'aquest tipus de muntatges que estan rebent actualment.

Carles Pujol

Moltes coses necessiten motors i en el mercat falta gent que faci combinacions entre estètica i tècnica. A nosaltres ens venen a buscar molt per això.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A l'exposició ha assistit el regidor de Cultura, Xavier Escura, que creu que s'ha de fer divulgació de tota la feina que es fa en el Taller d'Escenografia, un gran desconegut per a molts santcugatencs.

Xavier Escura

Prestigia el mateix Teatre Auditori i crea un cercle virtuós de professionalitat. El que hem de fer és donar a conèixer entre el públic tota aquesta feinal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'exposició està oberta al vestíbul del Teatre-Auditori des d'aquest dimecres i tancara les portes diumenge.