L'Oficina de Turisme posa en marxa sis itineraris per donar a conèixer Collserola i el Monestir

Es vol donar a conèixer el monestir dins i fora de la ciutat.

Cultura

Publicat el 2/abr/04 per Ester Castanyer

L'Oficina de Turisme de Sant Cugat posarà en marxa a finals d'abril sis itineraris per la ciutat que permetran, tant als santcugatencs com a la gent de fora, conèixer millor diferents indrets d'interès del municipi. Tot i que de moment, aquests itineraris se centren bàsicament en la serra de Collserola i en el Monestir, l'objectiu és ampliar el projecte per donar a conèixer altres elements d'interès del municipi.

Aquesta nova proposta consisteix en diferents excursions guiades a peu que permetran conèixer amb detall diferents aspectes del municipi. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol potenciar la política de promoció turística per projectar la nostra ciutat portes enfora.

De moment, s'han preparat sis itineraris diferents destinats a conèixer millor, d'una banda, el nostre entorn natural, i de l'altra, el Monestir i el claustre. Segons la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Sant Cugat té moltes coses que permeten fer una bona promoció turística, però de moment s'ha decidit començar amb dos dels elements de més singularitat local.

Àngels Solé

A Sant Cugat tenim moltes coses per fer una bona promoció turística, però ho hem de fer per passos. Ara comencem amb el Monestir i la natura.


Aquests itineraris començaran el dia 24 d'abril, amb un recorregut per les fonts amagades de Collserola, i continuaran els caps de setmana amb altres excursions per conèixer el Monestir des de diferents vessants i també per mostrar la Casa Aymat i el conjunt de la ciutat.

Aquest és, però, un primer pas d'una política de promoció turística que compta ja amb molts projectes pendents de fer-se realitat, tal i com apunta Àngels Solé.

Àngels Sole

Volem fer un plànol turístic de la ciutat, també estem treballant per fer una ruta gastronòmica i en la cuina del Monestir, ja que el costumari té receptes que només es feien aquí.


Cal destacar que el projecte dels itineraris per Sant Cugat compta amb el suport del programa Turisme Total de la Diputació de Barcelona, un fet que segons la tinent d'alcalde ajudarà a difondre els itineraris.