La santcugatenca Tània Juste recull la història de 'L'hospital dels pobres'

Detall de la portada de 'L'hospital dels pobres'

Cultura

Publicat el 6/des/14 per Tamara Atienzar

La santcugatenca Tània Juste ha plasmat la història de la construcció de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a la novel·la 'L'hospital dels pobres', de Columna Edicions. L'escriptora recull com transcorre la vida, l'amor i la passió per un ofici en unes pàgines on també descobreix alguns dels personatges més importants del segle XIX.

La trama de 'L'hospital dels pobres' situa l'acció a la Barcelona de finals del segle XIX. La ciutat creix més enllà de les seves muralles i comença a desenvolupar-se el pla de l'Eixample. Enmig d'aquesta nova Barcelona, on la població creix plena de noves necessitats, l'Hospital de la Santa Creu va morint.

Un grup de nous metges i artistes recuperen el centre de salut amb l'objectiu de situar el país al nivell més alt d'Europa a través de la ciència i l'art. Personatges il·lustres com l'arquitecte de l'hospital, Lluís Domènech i Muntaner, l'escultor Pau Gargallo i grans metges que van portar nous mètodes com els doctors Robert, Corachan i Trueta compliran el somni de construir un hospital per als pobres de la ciutat.

Tània Juste va publicar la seva primera novel·la, 'A flor de pell', el 2009, i el 2012 va treure el seu segon llibre 'Els anys robats'. Les obres estan ambientades en la República i la Guerra Civil, respectivament.