12.000 persones visiten l'exposició 'Viatge a una guerra' al Museu de Sant Cugat

Dilluns dia 12 va tancar definitivament les portes l'exposició al Museu.

Cultura

Publicat el 14/abr/04 per Miquel Herrada

Dotze mil persones han passat pel Museu de Sant Cugat entre el 15 de gener i el 12 d'abril per visitar l'exposició 'Viatge a una guerra' que reviu el viatge de l'escriptor George Orwell a Catalunya i al front d'Aragó durant la Guerra Civil. La bona rebuda d'aquesta mostra, que es va haver de prorrogar, serveix per consolidar la línia d'exposicions temporals del Museu dedicades a temes socials.

Durant els tres mesos en què l'exposició s'ha mantingut oberta al Claustre del Monestir, unes 12.000 persones han visitat el seu recorregut, que incloïa audiovisuals, pòsters i documents de l'estada de George Orwell a Catalunya i al front d'Aragó. El tema de la guerra civil i la singularitat de l'autor d''Homenatge a Catalunya' o '1984' han estat, segons la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, les claus de l'èxit de l'exposició.

Àngels Solé

El tema de la guerra és molt viu, molt present. Si a això li sumem la singularitat d'Orwell, tenim la clau de l'interès que ha despertat l'exposició.


La bona rebuda de la mostra dóna una empenta a la voluntat del Museu de Sant Cugat de mantenir una línia d'exposicions temporals dedicada a temes socials. Ho explica Àngels Solé, tinent d'alcalde de Serveis Personals.

Àngels Solé

L'exposició d'Orwell ha iniciat una línia d'exposicions temporals dedicades a les ciències socials.


El llibre de visites de l'exposició 'Viatge a una guerra', que recull els comentaris dels visitants, és una bona mostra de la bona rebuda del públic. La majoria dels visitants es mostren satisfets pel fet de recuperar la memòria col·lectiva del nostre passat més recent, i molts d'ells manifesten que és important aprendre del passat per evitar, en el futur, més guerres fraticides.