Groteska Teatre provoca un curtcircuit d'emocions al MUT amb l'obra 'WK'

Groteska Teatre en un moment de l'espectacle

Cultura

Publicat el 23/feb/15 per Maria Cusó

La companyia Groteska Teatre ha presentat aquest diumenge a l'espai MUT del Casal TorreBlanca el muntatge 'WK', un viatge 'lúdico grotesc' escrit en clau 100% femenina. Defugint del teatre de text convencional i buscant els límits de la mateixa companyia, l'espectacle parteix de la pròpia experiència per oferir un curtcircuit d'emocions hilarants.


MIRA-HO A CUGAT TV

Les inicials de Virgina Woolf i Sarah Kane, dos noms propis de la literatura anglosaxona, donen nom a 'WK', un viatge a través de les dones que porta la signatura de Groteska Teatre.

Cristina Arenas i Andrea Martínez són les dues meitats d'aquesta petita companyia que aquest diumenge ha presentat al MUT del Casal TorreBlanca una obra de teatre de l'absurd que, durant 20 minuts, bombardeja d'emocions l'espectador partint del més quotidià.

Amb el quotidià com a punt de partida, 'WK' proposa un viatge a través de preguntes sense resposta i respostes sense interrogants, en un text sense fil conductor que busca la màxima expressió del grotesc, segons Arenas.

Cristina Arenas

Ho definim com un viatge de dones perquè nosaltres ho som! Partim de reflexions que se'ns acudien i ens preocupaven, i que hem posat en format grotesc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'espectacle, escrit, dirigit i interpretat per Arenas i Martínez, defuig del teatre de text convencional per explorar els propis límits de la companyia. Un exercici de transgressió que, com explica Martínez, parteix del més personal.

Andrea Martinez

L'espectacle neix del voler treballar juntes, de voler explorar i allunyar-nos del teatre de text convencional. És un codi on hem agafat situacions nostres i les hem donat moltes voltes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després de l'actuació d'aquest diumenge al MUT, Groteska Teatre continua el seu viatge pel teatre de l'absurd cada dimarts a diferents bars del barri de Gràcia de Barcelona, dins la iniciativa 'Bartes' que organitza l'Associació Cervesera d'Espanya.

L'actuació a Sant Cugat forma part de la programació 'Viu la cultura de prop' de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) en col·laboració amb els Tallers de Teatre Sílvia Servan.