L'actriu Mercè Arànega, nominada als Premis de la Crítica

Mercè Arànega / Foto: TNC

Cultura

Publicat el 23/mar/15 per Núria Juanico

La florestana Mercè Arànega està nominada com a millor actriu de repartiment als 17ns Premis de la Crítica, que organitza el portal Recomana.cat. La cerimònia d'entrega dels guardons té lloc aquest dilluns a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Mercè Arànega està nominada pel seu paper a 'Doña Rosita la soltera', una obra de Federico García Lorca que gira al voltant d'una noia òrfena que es veu obligada a separar-se del seu promès. La intèrpret també va estar nominada als Premis Butaca pel mateix paper.

Les obres amb més candidatures als Premis de la Crítica són 'L'orfe del clan dels Zhao', amb 17 nominacions, 'Doña Rosita la soltera', amb cinc, i 'Traduccions / Translations', amb quatre. En total, hi ha 20 categories i tres nominats per cada categoria.

Els Premis de la Crítica es van començar a celebrar el 1988, però van desaparèixer fa cinc anys. Ara, el portal Recomana.cat ha recuperat els guardons amb la complicitat dels crítics d'arts escèniques i Damm. La gala d'entrega dels premis comença a tres quarts de vuit del vespre.