El Dia Mundial del Teatre porta més de 15 activitats aquest dissabte a la ciutat

El gruix de les activitats del Dia Mundial del Teatre es duu a terme al Celler Modernista / Foto: Localpres

Cultura

Publicat el 28/mar/15 per Dani Velázquez

El Dia Mundial del Teatre porta aquest dissabte una programació de les onze del matí fins a dos quarts de deu de la nit amb una quinzena d'activitats dirigides a un públic de totes les edats. Entre la programació hi ha obres per a nadons, espectacles de titelles i una marató d'onze representacions d'obres teatrals de diferents companyies al Celler Modernista, de sis de la tarda fins a tres quarts de nou del vespre.

La jornada arrenca a les onze del matí amb l'actuació de la companyia Toc de Retruc que fa l'espectacle per a nadons, 'Contes que sonen' a l'Esbart Sant Cugat. Es tracta d'una col·lecció de contes infantils, però amb el fil conductor de la música. És un espectacle de petit format i que permet fer una tria dels contes més adients en funció del públic, entre els quals hi ha adaptacions, contes tradicionals i altres de pròpia creació. El preu de l'entrada és de tres euros.

A dos quarts de dotze el focus es trasllada al Celler Modernista amb l'obra per a públic familiar, de la companyia Patawa, 'A la voreta del núvols'. És un espectacle poètic i alhora és un espai de jocs on els més menuts poden gaudir i interactuar amb l'escenografia, que està repleta de colors i que representa el cel. L'obra evoluciona i porta al cel els espectadors amb un globus aerostàtic, on es farà ploure, vindrà el fred i tornarà a sortir el sol, que portarà un arc de Sant Martí. L'entrada és lliure.

El Celler Modernista torna a ser el punt d'una activitat, aquesta vegada serà el torn d'una representació de titelles a càrrec de la Can Ninot, que també té un objectiu familiar.

A les sis de la tarda hi ha dues actuacions, una familiar, que és la representació teatral a la seu de Can Ninot de 'Els tres porquets' per un preu de set euros. La segona és l'obra dramàtica 'Fedra' que es representa al Teatre-Auditori. Es tracta d'una obra del segle XVII que relata l'enamorament de Fedra pel seu fillastre.

El plat fort de la jornada comença a les sis en punt al Celler Modernista i s'allarga fins a tres quarts de nou del vespre. En total es duran a terme 11 espectacles completament gratuïts, que són:

- 'Officer Krupkie'. Teatre Musical Aula de So
- 'Criatures' (fragments). Platea
- 'Viciats pel xiclet'. Companyia juvenil de teatre de Sant Cugat
- 'Something is coming'. Teatre Musical Aula de So
- 'Petits contes misògins'. Fila Zero
- 'Tonight'. Teatre Musical Aula de So
- 'El verí del teatre'. L'Espiral
- 'Sopar de família'. Mira-sol teatre
- 'I feel pretty'. Teatre Musical Aula de So
- 'Un desgraciat'. Amics de Pedra i Sang, Companyia Simbiosi
- 'Amèrica'. Teatre Musical Aula de So