José Mª Mendiluce reflexionarà al claustre sobre les fractures i els reptes del segle XXI

La visita de Mendiluce forma part dels actes que s'organitzen a Sant Cugat amb motiu del Fòrum

Cultura

Publicat el 25/mai/04 per Silvia Gonzalez

L'eurodiputat i escriptor José Mª Mendiluce visita avui Sant Cugat per oferir una conferència al claustre sobre els reptes globals i les convivències al segle XXI, que s'emmarca dins els actes associats al Fòrum de les Cultures 2004. La ponència anirà precedida per la inauguració d'una mostra basada en la diversitat cultural en què han participat tres-cents alumnes de l'Escola Municipal d'Art de Sant Cugat.

Els coneixements sobre la globalització de José María Mendiluce serà el nou gra de sorra que aportarà Sant Cugat dins els actes organitzats amb motiu del Fòrum Barcelona 2004. El claustre del Monestir serà l'escenari, a les 8 del vespre, de la ponència que el periodista i escriptor oferirà sobre les fractures i convivències en el segle XXI.

Un quart d'hora abans tindrà lloc la inauguració de l'exposició 'Rostres', confeccionada pels alumnes de l'Escola d'Art de Sant Cugat i 15 centres més de la Coordinadora d'Escoles d'Art i Disseny de Catalunya. La mostra la formen 1.500 llosetes que reprodueixen cares humanes de tot el món a través de tècniques pictòriques, fotogràfiques i informàtiques. El director de l'escola d'art municipal, Artur Margalef, ens dóna més detalls d'aquesta exhibició:

Artur Margalef

Són serradures de cartró premsades que reprodueixen rostres. Els alumnes hi han manifestat la seva acció plàstica


Tres-cents alumnes del taller i sigles de l'Escola d'Art, amb edats compreses entre els 18 i els 30 anys, han participat en aquesta iniciativa, que aborda el tema de la diversitat per ser un dels eixos principals de Fòrum. Artur Margalef també ha destacat que la inauguració d'aquesta exposició compti amb les reflexions d'un conferenciant de luxe com José María Mendiluce:

Artur Margalef

Aquesta conferència versarà sobre la globalitat, la pluraritat i la convivència. En definitiva, dels reptes globals del segle XXI


L'exposició 'Rostres' podrà visitar-se al claustre del Monestir fins el dia 30 d'aquest mes.