Més de 10.600 persones s'adrecen a l'Oficina de Turisme en el seu primer any de vida

En total, aquest any han visitat la ciutat 2.169 persones i el 2003, 8.524 persones.

Cultura

Publicat el 25/mai/04 per Vanesa Hernandez

Més de 10.600 persones s'han adreçat a l'Oficina de Turisme per fer alguna consulta durant el seu primer any de vida. El 61'5% de les peticions han estat fetes per santcugatencs, el que demostra l'interès de molts nouvinguts per conèixer més a fons el patrimoni cultural de la seva ciutat. La majoria de consultes, un 86%, han estat fetes directament adreçant-se al taulell de l'Oficina que, recordem, va obrir les seves portes el 8 de maig de l'any passat.

L'Oficina de Turisme instal·lada a la Plaça Octavià celebra el seu primer aniversari amb un balanç de les consultes efectuades durant aquest any d'història. En total, 10.693 persones s'han adreçat - ja sigui personalment al taulell o bé des del telèfon o via e-mail - a l'Oficina per interessar-se per conèixer més i millor Sant Cugat i algun dels seus atractius.

La majoria de consultes han estat fetes presencialment. De fet, 9.592 persones s'han acostat fins el taulell per demanar algun tipus d'informació, el que representa el 85% del total de sol·licituds. Com a curiositat, quasi la meitat d'aquests visitants (49'4%) s'han acostat a l'oficina entre les 11 del matí i la una del migdia.

Per la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, són unes 'molt bones xifres' que demostren que s'està en el bon camí pel que fa la promoció turística tot i que confessa que cal no adormir-se i que queda molta feina per fer exportar Sant Cugat dins i fora de la ciutat:

Àngels Solé

Són unes dades bones que ens demostren que anem posant esglaonts en la promoció de la ciutat. Queda feina per fer.


Entre les consultes més sol·licitades: demanar la localització concreta d'algun equipament o patrimoni; demanar un plànol o carrerer, o bé interessar-se per l'oferta d'oci. També gran interès han despertat els itineraris posats en marxa el passat cap de setmana que permeten endinsar-se en algun dels elements patrimonials de la ciutat com el Monestir que té les places gairebé exhaurides fins el mes d'agost.

La tinent d'alcalde ha destacat el fet que més del 60% de les consultes procedeixen de gent de Sant Cugat. Segons Àngels Solé, aquesta dada demostra que hi ha un gruix important de gent nouvinguda que té interès i inquietud per conèixer la seva ciutat:

Àngels Solé

M'ha sorprès la dada. Vol dir que molta gent que ve a la ciutat la vol conèixer.


La resta de sol·licituds provenen, en un 18% de la resta de Catalunya, en un 4'4% d'altres indrets de la geografia de l'Estat Espanyol i la resta -amb percentatges ínfims que no arriben el 2% - de França, Gran Bretanya, Alemanya o Itàlia.

L'Oficina va obrir les seves portes el passat 8 de maig i en aquest any d'història s'ha integrat als circuits de promoció turística que promou la Diputació de Barcelona.