Clara Segura i Pablo Derqui batallen amb una relació improbable a 'Una giornata particolare'

Cultura

Publicat el 10/gen/16 per Albert Prat

La relació fugaç entre una mestressa de casa amb una vida gris i un periodista radiofònic amb una crisi d'identitat ha traslladat aquest dissabte els espectadors del Teatre-Auditori a la Itàlia de Mussolini amb 'Una giornata particolare', basat en l'obra original d'Ettore Scola i Ruggero Maccari. Aquesta revisió d'una obra que ja havien representat Josep Maria Flotats i Anna Lizaran als escenaris catalans i Sofia Loren i Marcelo Mastroianni a la gran pantalla, ha fet gaudir el públic amb una barreja exacta entre drama, esperança i tristesa, en aquest cas dirigida per Oriol Broggi i interpretada per Clara Segura i Pablo Derqui.

L'espectacle explora la fugaç trobada entre els dos personatges, sota l'atenta mirada de la portera de l'edifici, el dia de l'arribada de Hitler a Roma per trobar-se amb Mussolini poc abans de la Segona Guerra Mundial. L'escapada de l'ocell d'Antonietta, interpretada per Clara Segura, provoca la trobada entre dues persones insatisfetes amb una vida que no els omple i que busquen desesperadament companyia en un dia on tothom és al carrer per rebre el dictador.

'Una giornata particolare' ha transmès amb subtilesa el patiment dels personatges i les seves frustracions, i els dos actors protagonistes han posat en joc un duel interpretatiu que ha emocionat a un Teatre-Auditori ple.