L'artista Jordi Tolosa transforma els conceptes en matèria a 'Me and My Eternity'

Un detall de la mostra / Font: Localpres

Cultura

Publicat el 11/feb/16 per Maria Cusó

L'artista Jordi Tolosa ha presentat aquest dijous al Centre d'Art Maristany la seva darrera exposició, 'Me and My Eternity', un viatge conceptual a través de les grans qüestions inherents en l'home. Utilitzant el llenguatge com a eina vertebradora del sentit, la mostra converteix els conceptes del 'jo', 'l'altre' i 'l'eternitat' en objectes de ferro. Prop d'una cinquantena de santcugatencs ha assistit a la inauguració de la mostra que es podrà veure fins al 3 d'abril.

Jordi Tolosa fuig de l'escultura tradicional per esdevenir un creador de conceptes. Utilitzant el ferro en la seva vessant més alquímica, l'artista dóna forma corpòria a les grans qüestions de l'home i proposa un viatge a través de les preguntes que defineixen l'ésser humà. Lluny d'artificis, Tolosa ha explicat a Cugat.cat que busca l'essència conceptual en aquesta mostra.

Jordi Tolosa

Estic buscant una essència, el que és essencial de les coses, de manera intuïtiva. Tot i que hi ha una reflexió i una meditació, m'hi vull acostar de manera poc intel·lectual.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració entre els serveis de cultura de Cerdanyola del Vallès i de Sant Cugat. És una conjunció de tasques que la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha valorat.

Carmela Fortuny

En cultura està més que demostrat que quan unim mirades i esforços, l'efecte és multiplicador. Avui en tenim un exemple: gràcies als serveis de cultura de Cerdanyola i Sant Cugat, avui tenim aquí una exposició molt potent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Fortuny ha manifestat també que aquesta exposició posa de relleu la importància que dóna la ciutat a l'art en general i al contemporani en particular.