El grup musical El Tricicle torna a pujar avui als escenaris després de 44 anys

Fotograma d'un concert dels germans Roda / Foto: Youtube.com

Cultura

Publicat el 12/mai/16 per Clara Ontañón

El grup musical El Tricicle, format pels germans Frederic, Àlvar i Ignasi Roda, torna a pujar aquest dijous als escenaris després de 44 anys de silenci, a la sala del Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. Interpretarà un recull de 21 cançons tant d'autoria pròpia com de poemes musicats d'autors catalans com Pere Quart, Miquel Martí Pol, J.V. Foix.

El Tricicle va formar part del moviment de la Nova Cançó, el moviment artístic sorgit durant el franquisme que va impulsar la cançó cantada en català als Països Catalans. El grup ha recuperat els temes dels anys 60 ja que, segons un dels membres, Àlvar Roda, s'adeqüen a la situació política actual i són portadors de la identitat cultural del país.

Àlvar Roda

Les nostres cançons formen part de la tradició de la cançó catalana. Hem de recuperar tota la cultura que ja fa molts anys que portem a darrere. Expliquen molt bé la situació actual política en relació amb la independència i la sobirania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Àlvar Roda ha afegit que les seves lletres són riques en continguts i història política, sovint en clau d'humor i esperit jove.