S'inicia una campanya per aconseguir que els comerços de la ciutat utilitzin el català

Cultura

Publicat el 9/gen/03 per Sònia

La campanya de denúncies per la manca d'ús del català als comerços arriba a Sant Cugat. La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana ha engegat una campanya de mobilització per aconseguir el compliment de la Llei de Política Lingüística a tots els establiments de la ciutat.

Després dels cinc anys que la Llei de Política Lingüística va donar als establiments per adaptar-se a la retolació en català són molts els comerços que encara mantenen la seva retolació exterior i documents en castellà. Per aquest motiu la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana ha decidit emprendre accions contra els establiments que no compleixin la llei. Aquestes mesures es prendran també a Sant Cugat.

El responsable de l'associació a Sant Cugat, Bernat Pros, assegura que la presència del català als comerços està en retrocés:

Bernat Pros

És una campanya que comença ara i que hem d'anar exportant


Per aconseguir millorar aquesta situació els membres de l'associació iniciaran el diàleg amb els comerciants que es neguin a retolar en català. En cas de que continuïn incomplint la llei, però, no descarten emprendre accions legals.

Bernat Pros

Primer s'anirà a parlar amb els propietaris dels locals


Segons l'associació, aquestes denúncies es tramitaran al Departament de Treball, Indústria i Comerç de la Generalitat. La campanya es troba encara, però, al seu començament i el primer pas que es durà a terme serà la identificació de tots els comerços que incompleixin la llei.