L'Arxiu Nacional acull avui la xerrada 'Ramon Llull, l'art i el diàleg interreligiós'

Ramon Llull, agredit a la ciutat Bejaïa, en imatges de la biografia de Llull del Codex St Peter Perg / Foto: Anyllull.cat

Cultura

Publicat el 18/mai/16 per Clara Ontanon

El professor de literatura de la Universitat de Barcelona (UB) i comissari de l'Any Llull 2016, Joan Santanach, ofereix aquest dimecres a les sis de la tarda la xerrada 'Ramon Llull, l'art i el diàleg interreligiós'. La conferència arriba amb motiu dels 700 anys de la mort de Llull i té lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya en un acte organitzat pels Amics de la Unesco.

L'Any Llull, una iniciativa de la Generalitat, l'Institut Ramon Llull i el govern de les Illes Balears, pretén difondre l'obra i el personatge de Ramon Llull mitjançant congressos, publicacions i activitats acadèmiques dirigides al públic general. Amb aquesta finalitat s'editaran les obres més significatives en versions a preus reduïts i es faran traduccions a altres llengües.

Surant l'efemèride s'han impulsat projectes en múltiples formats i llenguatges (audiovisual, teatral, expositiu i musical) que han contribuït a explicar el pes i la importància que Llull ha tingut al llarg dels segles i el paper que encara avui pot exercir.