La ciutat ret avui homenatge a la compositora i pianista santcugatenca Mercè Torrents

Mercè Torrents va musicalitzar l'obra d'Espriu / Foto: Òmnium Cultural

Cultura

Publicat el 22/mai/16 per Maria Cusó

Òmnium Sant Cugat, Amics de la Unesco i l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AEU), amb la col·laboració de l'Ajuntament, reten homenatge aquest diumenge a la compositora santcugatenca Mercè Torrents amb un acte al Conservatori Victòria dels Àngels. En l'homenatge s'interpretaran fragments de la seva darrera obra enregistrada, l''Oratori del Llibre de Sinera'. La cita comença al punt del migdia i tindrà la presència de l'escriptor Vicenç Villatoro i l'exfutbolista Albert Ferrer.

A finals del 2013, amb motiu de l'Any Espriu, es va engegar una campanya de micromecenatge per enregistrar i editar en una versió amb més de cinquanta intèrprets de l''Oratori del Llibre de Sinera'. Es tracta d'una obra de Torrents difosa per tot Catalunya el 1981 en versió cambrística i que recreava els 40 poemes del llibre d'Espriu. Gràcies al micromecenatge, l'obra s'ha pogut enregistrar en CD i, per aquest motiu, Sant Cugat vol retre homenatge a la compositora amb un acte al Conservatori.

En l'acte s'interpretaran fragments de l'obra gràcies a la participació del pianista Joan Miquel Hernández Sagrera, la rapsoda Núria Candela i el Cor Dyapason sota la direcció de Concepció Ramió.