Sant Cugat se suma al Pla d'Impuls per promoure la dansa professional i treure-la de la precarietat

El Pla d'Impuls vol fomentar la dansa a Catalunya

Cultura

Publicat el 22/oct/16 per Acn

Sant Cugat és un dels 37 municipis que, en col·laboració amb el Departament de Cultura i diverses institucions culturals, han posat en marxa un pla amb sis accions específiques per promoure la presència de la dansa professional catalana a tot el territori, crear ocupació de qualitat en aquest àmbit i fomentar la seva difusió. Es tracta del Pla d'Impuls de la Dansa, que s'aplicarà inicialment durant el curs 2016-2017 amb un pressupost de 636.000 euros i la voluntat de donar-li continuïtat els propers anys.

El pla consta de sis accions específiques que complementen les polítiques que s'estan duent a terme en el Pla Integral de la Dansa. En el Pla d'Impuls de la Dansa 2016-2017, s'han programat un total de 97 activitats, amb 57 contractacions i 40 activitats de creació de públics.

Les sis accions són el circuit Fem Dansa; la iniciativa entre municipis i professionals Parelles de Ball; el projecte escolar Tots Dansen; la formació per a programadors PRO365/SISMO; la realització d'un programa televisiu i la creació d'una producció nacional de dansa de mig o gran format amb projecció internacional.

La presentació del Pla d'Impuls de la Dansa ha tingut lloc aquest divendres al Mercat de les Flors de Barcelona.