El cicle de cinema temàtic se centra avui en la situació de Palestina amb 'Vals Im Bashir'

Vals Im Bashir és una producció franco-israeliana

Cultura

Publicat el 9/gen/17 per Oriol Petit

El cicle de cinema temàtic de Sant Cugat proposa aquest dilluns 'Vals Im Bashir', un documental d'animació del director israelià Ari Folman sobre la matança de refugiats palestins l'any 1982. La pel·lícula es podrà veure a les vuit del vespre a Cinesa i es projectarà en versió original subtitulada. El preu de l'entrada és de quatre euros i de tres, per als menors de 25 anys.

'Vals Im Bashir' ('Vals amb Bashir') és un documental d’animació per a adults que aborda el genocidi palestí als camps de refugiats de Sabra i Chatila, al Líban. Una nit, en un bar, Ari Folman es reuneix amb un vell amic amb qui havia coincidit a la Guerra del Líban de 1982. El director del llargmetratge se sorprèn quan s'adona que no recorda res d’aquell període de la seva vida i comença a investigar perseguint la veritat.

'Vals Im Bashir' va estar nominada a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa al 2008. També va rebre una nominació als Globus d'Or en la mateixa categoria. El film barreja fins a quatre idiomes: hebreu, àrab, anglès i alemany. No està recomanada per a menors de 13 anys.