La Conquesta del Pol Sud explora de nou el teatre documental i porta 'Claudia' al Teatre-Auditori

Un moment de l'obra / Foto: Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 25/mar/17 per Sílvia González / Sergio Morales

La companyia La Conquesta del Pol Sud porta avui, al Teatre-Auditori, el segon capítol dedicat a la trilogia sobre la dona i la identitat amb 'Claudia'. Aquesta nova entrega de teatre documental explica, en primera persona, la història real de Merceditas, una argentina que amb 22 anys va assabentar-se que era una nena robada. La mateixa protagonista del relat puja a l'escenari per narrar una experiència traduïda, en clau escènica, per Carles Fernàndez Giua i Eugenio Szwarcer. El muntatge comença a les set de la tarda i forma part dels actes del Dia Internacional de la Dona i del Dia Mundial del Teatre. L'entrada costa 28 euros.

'Un poema escènic sobre la memòria, la justícia i la identitat, partint de l'experiència d'una noia argentina, filla de desapareguts'. Aquesta és la presentació de 'Claudia' que recull el testimoni de 'Nadia', que ja va visitar el Teatre-Auditori al 2016 per explicar l'experiència d'una jove afganesa que es va fert passar per noi.

La investigació periodística serveix de base per escriure un muntatge que, amb recursos multimèdia, trasllada l'espectador a l'etapa més fosca de l'Argentina. Carles Fernàndez Giua és també el director de 'Claudia'.

Carles F. Giua

És un format que barreja teatre i periodisme que connecta moltíssim amb el públic. Hi ha moltes ganes de realitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després de l'espectacle, la protagonista, Claudia Poblete, amb Giua i Szwarcer, conversaran a la platea amb el públic.

L'altra proposta del Dia Mundial del Teatre
La primera part de la trilogia 'Fer sonar una flor', 'El suïcidi de l'elefant hipotecat', arriba aquest dissabte al vestíbul del Teatre-Auditori. Es tracta d'un espectacle escrit i dirigit per Daniela de Vecchi a partir de relats breus de José Sanchis Sinisterra i textos improvisats pels intèrprets que reflexiona, amb humor crític sobre l'actualitat. La funció comença a les deu de la nit i l'entrada costa 10 euros.