Xavier Moret ambienta a La Floresta la tercera entrega literària de les aventures de Max Riera

L'obra és la tercera entrega de les aventures del detectiu Max Riera

Cultura

Publicat el 27/jul/04 per Anna Gonzalez

L'escriptor santcugatenc Xavier Moret ha publicat la seva nova novel·la, 'L'home que adorava la Janis Joplin', ambientada a La Floresta. En aquesta tercera entrega de les aventures del detectiu Max Riera, el protagonista ha d'investigar la mort d'un arquitecte, relacionada amb un cas ficitici d'especulació urbanística.

La novel·la, que porta el títol de 'L'home que adorava la Janis Joplin', és la tercera aventura protagonitzada pel detectiu Max Riera, una història d'especulació urbanística ambientada a La Floresta. Max Riera, personatge creat l'any 1997, és un detectiu que investiga per iniciativa pròpia, amb l'objectiu de denunciar abusos de poder i operacions urbanístiques irregulars. L'escriptor santcugatenc, Xavier Moret, explica l'argument de la seva última publicació.

Xavier Moret

El detectiu Max Riera investiga la mort d'un arquitecte de la Floresta en una estranya situació d'especulació urbanística


Després de les dues novel·les anteriors d'aquesta col·lecció, ambientades al Raval i al barri de Gràcia, el protagonista salta la muntanya del Tibidabo per investigar l'estranya mort d'un arquitecte. Aquesta mort desencadenarà una inquietant trama sobre l'especulació al voltant de la construcció d'una cinquantena de cases adossades a La Floresta. Segons l'autor de la novel·la, l'argument va sorgir a les calçotades que organitzen un grup d'amics de La Floresta.

Xavier Moret

L'idea va sorgir en una calçota amb amics a la Floresta. I és així com comença la novel·la, amb una calçotada a la que hi participa l'arquitecte que apareixarà mort.


A més, Xavier Moret ja té pensades les dues pròximes aventures del detectiu Max Riera. La seva pròxima publicació, que serà la quarta de la col·lecció, estarà ambientada a l'Empordà i més endavant tindrem una cinquena entrega, que transcorrerà a l'illa de Formentera.