La marató de curts catalans i l'entrega de premis tanquen avui el Sant Cugat Fantàstic

El Sant Cugat Fantàstic arriba a l'última jornada

Cultura

Publicat el 18/jun/17 per S Morales / M González

El Sant Cugat Fantàstic posa punt final a quatre dies de cinema i activitats amb el lliurament dels premis, a les nou del vespre al Cafè Auditori, a les millors pel·lícules que s'hi han projectat. Una hora abans, el mateix espai acollirà una ponència sobre la presència massiva de superherois al cinema actual. L'altre plat fort de la jornada és, a dos quarts de nou a Cinesa, una marató de cinc curts catalans, que presentaran els seus directors. A més, a les set de la tarda l'artista Mo Caró, autor del cartell de l'edició d'enguany del festival, signarà làmines de cartells de pel·lícules, també al Cafè Auditori.

16:30: 'Hofuku-Revenge' i 'Herederos de la Bestia'
'Hofuku-Revenge' és un curt català de ciència ficció amb tocs de terror i suspens basat en fets històrics i llegendes japoneses. Es combinen la imatge real amb l'animació en una història de seducció, misteri i, òbviament, venjança. El curt serà presentat pels directors. El documental 'Herederos de la Bestia' explica la importància de la pel·lícula d'Álex de la Iglesia 'El Dia de la Bestia', 20 anys després, entrevista l'equip responsable i en calibra la influència, encara vigent, en l'actual cinema espanyol. El documental també serà presentat pels directors.



18:15: 'Fe' i 'Maniac Tales'
'Fe' és un curt espanyol en què Adolfo, un capellà d'una petita localitat tranquil·la, fins que sembla que el mal arriba al poble. Un dia, la seva germana i la seva neboda moren en un accident de trànsit i la fe del capellà flaquejarà en el pitjor moment. 'Maniac Tales' és un film espanyol coral amb cinc relats units per una història troncal, la de Juan, un immigrant il·legal mexicà als Estats Units que viu al carrer. La pel·lícula també serà presentada per la directora.



20:30: Marató de curts catalans presentats pels directors

'Void chair'
Protagonitzat per Macarena Gómez i Carlos Lasarte, el curt pren com a premissa la dita 'la curiositat va matar al gat' per explicar una història sobre les coses terrorífiques que pot despertar el misteri per allò desconegut.

'Ringo'
La Irene és una adolescent que viu amb la seva mare, Pilar, i la seva àvia, Maria, en un pis d'un barri humil. Un dia, l'àvia Maria comença a comportar-se d'una manera estranya, fins que finalment afirma que és Ringo Starr.

'Wolves'
Situat a la Segona Guerra Mundial, el film parla d'Arthur, un pilot de la Reial Força Aèria Britànica, que fuig a través d'un bosc després que el seu avió s’estavelli.

'Zona 84'
Curt de ficció futurista ambientat en una Barcelona post-apocalíptica, amb un rerefons de crítica social relacionat amb l'abús de poder quan els recursos bàsics de la terra són privatitzats perquè grans corporacions es lucrin a costa del poble.

'Gentlemen'
Onzè treball del guionista i director Joaquim Bundó codirigit amb Esteve Rovira, director de sèries com 'La Riera' i 'Nissaga de Poder'. El curt narra una història de misteri amb un punt de comèdia, protagonitzada per un grup d'homes de classe alta a la Barcelona del 1896.

22:00: Sessió de clausura: 'Pàtria'
Film èpic que narra la llegenda d'Otger Cataló, la història dels orígens de Catalunya. La pel·lícula mostra com les gestes d’aquest cavaller got del segle VIII són transmeses oralment a un monjo a l'època medieval. El director, Joan Frank Charansonnet, presentarà el film.



El preu de les entrades és de quatre euros per a cada sessió i de vuit per a tot el dia.