Victor Alexandre publica 'Els Amants de la Rambla del Celler', una novel·la inspirada en Sant Cugat

Detall de la portada

Cultura

Publicat el 4/set/17 per Sergi Laliga

L'escriptor i periodista Victor Alexandre ha publicat 'Els Amants de la Rambla del Celler', el seu darrer treball inspirat en la ciutat. Després de sis anys centrat en l'assaig i el teatre, Alexandre torna al gènere de la novel·la amb una història d'amor santcugatenca. El llibre combina escenaris que van des de la Rambla del Celler, a districtes barcelonins com Sarrià o Gràcia, passant pel barri parisenc de Saint-Germain-des-Prés.

La novel·la d'Alexandre està inspirada en un article que ell mateix va escriure al Diari de Sant Cugat, titulat 'Els amants de la Rambla del Celler' i que feia referència a una parella que veia passar cada dia per davant del seu estudi. La parella formada per Joan Grases i Maria Cabanes va passar a ser el centre de la història, acompanyats d'altres personatges, llocs i establiments santcugatencs que passen al món fictici de l'escriptor.

L'autor i col·laborador de Cugat.cat assenyala el contrast generacional que pretén transmetre a l'obra.

Victor Alexandre

Hi ha un contrast generacional a la novel·la. Les persones de 90 anys, les persones més grans, veuen que el món d'avui no és el seu, el món d'avui és molt tecnològic i es queden desbordats per aquesta tecnologia. És a dir, no es senten a gust, es senten molt marginats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un altre dels punts que destaca és la posada en escena de temes candents de la societat.

Victor Alexandre

També apareixen altres elements, com els abusos sexuals a menors, el 'mobing immobiliari' a la gent gran, el feminisme i altres elements que entren en joc. Tot això forma part de la novel·la.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La novel·la 'Els amants de la Rambla del Celler' ja està a la venda a les llibreries de Sant Cugat i d'arreu de Catalunya.