Els artistes de 'Fem un museu' mostren avui noves obres en l'exposició 'Reflexions'

Artistes i obra de l'edicció de 'Fem un museu' d'aquest juny

Cultura

Publicat el 14/nov/17 per Clara Ontañón

Les obres que han nascut arran del projecte artístic inclusiu 'Fem un museu. Un projecte artístic inclusiu', celebrat al juny, es podran veure en l'exposició 'Reflexions' que s'inaugura aquest dimarts a les sis la tarda al Museu del Monestir i es mantindrà oberta fins al 17 de desembre. Aquesta nova edició s'ha centrat en els sentiments i sensacions de l'experiència que han viscut els vuit artistes que han treballat amb persones amb discapacitat intel·lectual durant l'any 2017.

La mostra té dos objectius: donar espai a artistes emergents per presentar la seva obra i fer visible la discapacitat a través d'una mirada renovada per trencar prejudicis. 'Fem un museu: Reflexions' és la continuació de 'Fem un Museu. Un projecte artístic inclusiu' que al juny va inaugurar una exposició on artistes i persones en risc d'exclusió van treballar plegats per mostrar que els objectes tenen paral·lelismes amb els individus i demostrar que tothom mereix una segona oportunitat. Van fer les peces transformant objectes quotidians recuperats de la deixalleria. Ara és el torn de la segona part del projecte artístic i en aquesta nova exposició es mostraran les obres que els artistes han fet després de reflexionar sobre l'aprenentatge que van assolir al juny.

Altres iniciatives artístiques que 'Fem un museu' ha dut a terme en edicions passades, han sigut '12 vides: 12 personatges', que tenia com a protagonistes el conte infantil i la ceràmica, 'Fem un museu: Emocions!' on les parelles van escenificar emocions com la por, l'enuig, l'afecte i l'alegria a través de fotografies i textos.