'La rebotiga de l'òpera' posa al descobert al Teatre-Auditori el treball d'un recital operístic

Cultura

Publicat el 17/des/17 per Roger Cuartielles

Mostrar com s'ha treballat la interpretació i, posteriorment, com s'ofereix a escena ha estat l'objectiu de 'La rebotiga de l'òpera', que amb audiovisuals ha ensenyat aquest diumenge al públic del Teatre-Auditori els assajos que hi ha darrere d'un concert operístic. La funció, de la companyia Simfonova, ha interpretat àries i duos procedents de 'La flauta màgica' de Mozart i 'Carme' de Bizet, entre d'altres.

Totes elles han estat interpretades pels solistes Carles Cosías, Sara Blanch i Carles Panchón, i han tingut les explicacions del periodista i director creatiu Marcel Gorgori. En paraules de Gorgori, l'espectacle 'dóna eines als espectadors per valorar la posada en escena' i 'és una manera d'humanitzar l'òpera'.

Marcel Gorgori

Estem acostumats a anar a concerts on el cantant fa la seva interpretació, marxa i l'aplaudim. Però aquell cantant té les seves pors i una sèrie de dificultats. El que fem a la funció és ensenyar-ho.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les interpretacions han estat acompanyades per més d'un centenar de músics de l'Orquestra Barcelona Filharmonia i el Cor Camerata Impromptu.

Aquest és el segon concert que la jove companyia Simfonova, amb quatre anys d'experiència, ofereix a l'equipament santcugatenc. El primer va ser fa dos anys amb l'espectacle 'Només per a uns quants?'. 'La rebotiga de l'òpera' arribarà al Gran Teatre del Liceu el 17 de gener.