La biblioteca Gabriel Ferrater acull una exposició en homenatge a l'artista Lola Anglada

L'exposició es podrà veure fins al 2 de febrer / Foto: Diputació de Barcelona

Cultura

Publicat el 2/gen/18 per Alba Triadó

La biblioteca central Gabriel Ferrater acull entre aquest dimarts i el 2 de febrer una exposició en homenatge a l'artista Lola Anglada basada en el llibre 'Lola Anglada. Memòries 1892-1894', de Núria Rius i Teresa Sanz. La mostra pretén donar a conèixer l'obra de l'artista, cedida a la Diputació, que se n'encarrega de la conservació, i mostrar el compromís personal amb la visió del país que volia: 'modern, de progrés, de justícia i d'equitat'.

Lola Anglada va ser la il·lustradora més prolífica de la primera meitat del segle XX i la primera dibuixant professional de Catalunya i de l'Estat espanyol. Artista polifacètica, a banda de dibuixant il·lustradora, també va ser escriptora, decoradora, pintora, ceramista i escultora. Era una dona compromesa amb el seu temps i el seu país, catalanista i republicana. Acabada la Guerra Civil es va refugiar a Tiana on les seves obres van perdre els compromís social que les havia caracteritzat.

L'exposició estarà a Sant Cugat fins al 2 de febrer. Després es podrà veure a altres equipaments de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació.