La programació fins al juliol dels nous cicles de cinema a Cinesa arrenca dijous vinent

El cicle està conformat per més de 40 films

Cultura

Publicat el 8/feb/18 per Sergio Morales

Ja es coneix la llista de 43 pel·lícules que conforma la nova programació dels Cicles de Cinema Sant Cugat, que arrencarà dijous vinent i acabarà el 12 de juliol. Així, Cinesa i l'Ajuntament refermen l'aposta pels cicles de cinema d'autor, clàssic, temàtic, de la Filmoteca, fantàstic -en versió original subtitulada- i familiar -doblat al català. Com és habitual, les entrades costaran quatre euros, tres per als menors de 25 anys. En el cas del cinema familiar, les entrades costaran tres euros i mig quan es comprin quatre com a mínim. Es tracta de l'últim cicle que ofereix Cinesa abans que marxi de Sant Cugat per la finalització de la concessió.

Cinema d'autor
L'historiador i periodista cinematogràfic Àngel Comas programa la 14a temporada del Cicle de Cinema d'Autor, que en aquesta ocasió fa una mirada al cinema provinent dels països de l'Europa de l'Est. Les pel·lícules d'aquests estats, malgrat limitacions tècniques o pressupostàries, tracten tot tipus de temes amb total llibertat. Així, es podran veure peces com 'Jupiter Holdja', de Kornéi Mundrucz (Hongria, Alemanya i França, 2017); 'Ucitelka', de Jan Hrebejk (Eslovàquia i República txeca, 2016); o 'Raiska', d'Andrey Konchalovsky (Rússia i Alemanya, 2016).

A banda d'aquesta temàtica, també s'hi podran veure films d'autors norda-mericans, japonesos i argentins, entre d'altres.

Àngel Comas ha explicat que tota aquesta oferta cinematogràfica està pensada perquè el públic pugui triar.

Àngel Comas

Són obres de gent que vol dir coses. Seguim fidels a la filosofia del cinema d'autor. Cadascú pot trobar la pel·lícula que li interessi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Dijous que ve es projectarà la primera pel·lícula d'aquest cicle: 'Personal Shopper', una coproducció alemanya i francesa de 2016 dirigida per Olivier Asayas.

Cinema clàssic
Alfred Hitchcock, Howard Hawks, Ingmar Bergman i George Cukor són els directors de les pel·lícules que conformen en Cicle de Cinema Clàssic. El primer film del nou cicle es podrà veure el dilluns 9 d'abril i serà 'Rebecca' de Hitchcock.

Cinema temàtic
En aquesta ocasió es podrà veure pel·lícules sobre les figures de Chavela Vargas o Pablo Neruda. També es projectaran films sobre moments històrics de països com Indonèsia i Polònia.

Filmoteca de Catalunya La Filmoteca de Catalunya aporta també el seu gra de sorra als Cicles de Cinema Sant Cugat amb films com 'Lumiére! L'aventure commence', de Thierry Frémaux, o 'Ah-Ga-Ssi', de Park Chan-wook.

Cinema fantàstic
Grans èxits dels festivals de cinema fantàstic i de terror conformen la llista de pel·lícules de Cicle de Cinema Fantàstic. S'hi podrà veure l'aclamada 'La autopsia de Jane Doe' i l'esbojarrada 'Turbo kid'. També es projectarà una de les pel·lícules d'animació més vistes en la història recent del Japó, 'Your name'.

Cinema en família
Un diumenge al mes tota la família podrà gaudir d'una programació escollida 'ex profeso'. Així, es podran veure les aventures del 'Capità Calçotets', la fantasia feta a mida per 'millenials' d''Emoji. La pel·lícula' o la faula 'El bosc de Haquivaqui'.