200 ballarins i 11 companyies europees participen a la segona edició de Grand Audition a Sant Cugat

L'equipament ha tornat a acollir la proposta / Foto: Ajuntament

Cultura

Publicat el 8/feb/18 per Oriol Petit

El Teatre-Auditori ha acollit aquest dimarts i dimecres la Grand Audition, organitzada per Dance & Dancers Art Productions (D&D). Quasi 200 ballarins i els directors artístics d'11 companyies internacionals de ballet han participat en aquesta audició per a professionals i estudiants de dansa d’entre 17 i 25 anys. L’objectiu és que els joves trobin plaça en una companyia de dansa i puguin planificar el seu futur. És la segona edició consecutiva celebrada a Sant Cugat.

La Grand Audition és una oportunitat única de realitzar audicions per a diverses companyies al mateix temps i en un sol espai. D&D ha convidat els directors artístics d’algunes de les companyies més prestigioses del món, que el primer dia han pogut observar tots els participants en una classe de ball i, l'endemà, han vist la feina dels ballarins seleccionats en una sèrie de variacions preparades.

Segons David Makhateli, director de D&D i exballarí principal del Royal Ballet de Londres, aquesta és una forma de reclutament 'millor i més eficaç', ja que els joves ballarins poden 'demostrar el seu talent davant de diversos directors artístics i per una fracció del cost d’una audició individual'. L'edició d'enguany ha comptat amb 11 companyies de ballet d'Alemanya, Holanda, Suècia, Finlàndia, Noruega, Lituània i Rússia.