IT Dansa apropa la dansa contemporània a joves i infants aquesta setmana al Teatre-Auditori

Imatge de l'espectacle

Cultura

Publicat el 13/feb/18 per Martí González

La companyia jove de l'Institut del Teatre IT Dansa porta aquesta setmana al Teatre-Auditori el seu nou espectacle per a tots els públics. 16 joves ballarins d'entre 18 i 23 anys, que s'acaben de graduar, interpretaran coreografies contemporànies d'Alexander Ekman, Rafael Bonachela i Jirí Kylián des d'aquest dimarts i fins divendres per a gairebé 3.000 alumnes d'entre 8 i 18 anys de 43 centres diferents d'arreu de Catalunya.

La directora artística de la companyia, Catherine Allard, explica les diferències que hi ha entre fer l'espectacle per a nens i per a adults.

Catherine Allard

És més mogut, però hi ha una reacció molt directa; saps si als nens els agrada o no. A mi m'agrada molt perquè desperta una responsabilitat en els ballarins d'arribar als nens. Els nens no menteixen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, alguns dels alumnes assistents a l'espectacle destaquen les seves experiències amb la dansa contemporània. Són nens i nenes d'entre 10 i 12 anys de l'escola El Turonet de Sant Quirze del Vallès.

Bateria nens i nenes

A mi m'agrada molt la dansa, però mai he vist un espectacle d'aquest estil. /Em sembla molt xulo, però no de vegades no entenc què volen expressar. /Ja hem vist alguns vídeos a classe molt interessants perquè expressen emocions. /També m'agrada molt la idea que siguin joves que s'estan formant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'espectacle, que té una durada d'uns 70 minuts amb intermedis, s'obre al públic aquest dissabte amb una sessió a les sis de la tarda per un preu d'entre 13 i 15 euros.