Joan Ramon Armadàs estrena 'Clandestí', un curt amb els fets de l'1-O com a teló de fons

Un moment del curtmetratge / Foto: el Cinèfil

Cultura

Publicat el 16/set/18 per Eva Garrido

El periodista santcugatenc Joan Ramon Armadàs s'ha posat al capdavant de 'Clandestí', un curtmetratge de ficció que agafa els fets de l'1 d'octubre com a teló de fons. Juntament amb el realitzador Ivan Mulero, ha teixit un guió que respira influències del cinema negre. Armadàs ha agafat imatges gravades per ell mateix el dia del referèndum i les ha incorporat a la història. La intenció és estrenar el curt pels volts del primer aniversari de l'1-O.

Els protagonistes de 'Clandestí', els actors Joan Frank Charansonnet i Miquel Sitjar, interpreten el paper de dos joves que esperen, nerviosos, un material sensible hores abans de les votacions. El personatge d'Ester Nubiola serà l'encarregat d'entregar aquest material. Joan Ramon Armadàs ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu és transmetre l'ambient de tensió d'aquell dia.

Joan Ramon Armadàs

El que vol explicar el curt és, tant el sentiment com la pressió a la qual es va sentir sotmesa molta gent justament per fer possible una cosa que en principi no hauria de ser delicte com és una votació sobre qualsevol tema. Moltes persones involucardes amb què l'1-O fos possible ho van haver de fer d'amagat de la policia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un cop presentat el curt, el propòsit és moure'l per festivals tant nacionals com de nivell internacional.