L'exregidora del PSC a Sant Cugat Aintzane Conesa col·labora al llibre 'La España de Abel'

Conesa hi participa amb un text on parla de la seva experiència política i personal

Aintzane Conesa / Foto: cedida

Cultura

Publicat el 23/oct/18 per Eva Garrido

L'exregidora del PSC la santcugatenca Aintzane Conesa forma part les 40 personalitats que han col·laborat al llibre 'La España de Abel. 40 jóvenes españoles contra el cainismo en el 40 aniversario de la Constitución Española'. La voluntat dels coordinadors del llibre, Juan Claudio de Ramón i Aurora Nacarino-Brabo, ha estat trobar un relat que aportés una visió 'positiva' d'Espanya.

Des de punts de vista i trajectòries diferents, els 40 col·laboradors del llibre, entre els quals Aintzane Conesa, han explicat què és per a ells 'viure i estar a Espanya'. Conesa ha dedicat el seu article a la seva experiència en el món de la política des que als 16 anys va començar implicant-se a les joventuts del PSC a Sant Cugat. Aintzane Conesa va arribar a ser regidora a l'Ajuntament del 2003 al 2008.

La seva experiència en política es barreja amb la seva vida personal quan, a partir dels anys 90, va començar a estiuejar a Donosti, una època on va començar a entendre i a interpretar el conflicte basc. L'assassinat d'Ernest Lluch va suposar per a Conesa el seu despertar polític.

En conclusió, Aintzane Conesa creu que les generacions que han nascut i viscut en el postfranquisme han de reivindicar 'la visió positiva' d'Espanya.


DECLARACIONS

Aintzane Conesa

Hi ha una visió positiva que hem d'intentar explicar des de les generacions més joves. És cert que a Espanya hi ha problemes, no els neguem, i els hem d'afrontar però també és un país on es viu molt bé.

Your browser doesn’t support HTML5 audio