Catalunya i Japó es donen la mà a través de l'art

Una mostra a la galeria DTerra aplega obres d'artistes catalans i nipons

Cultura

Publicat el 9/nov/18 per Roger Cuartielles

Artistes catalans i nipons s'han conjurat per mostrar les seves creacions a l'exposició 'Traçant Ponts: Catalunya-Japó' que s'ha inaugurat aquest dijous a la Galeria DTerra i que ha exhibit tant teixits com objectes ceràmics. Tots ells fets per nou creadors i seguint tècniques japoneses per posar de manifest les virtuts de l'artesania asiàtica en una mostra que també ha volgut commemorar els 150 anys de relacions entre l'Estat espanyol i el Japó.

Així ho ha explicat una de les propietàries de la galeria, Roberta Ferreira, que ha dit que l'espai artístic es volia sumar d'alguna manera a la celebració.

Artistes de perfils diversos com Teresa Sardà. Una santcugatenca que fa 50 anys que treballa amb laca urushi, un material molt usat al país asiàtic i provinent d'una resina natural. 'És resistent i permet aplicar molts altres materials al damunt', destaca. Sardà també explica que l'art nipó i el català tenen algunes semblances com, per exemple, la fixació per la natura.

També ho opina Yumi Kato, una japonesa que viu a la ciutat des de fa vuit anys. Kato cultiva l'àmbit tèxtil i utilitza teles de kimono per elaborar les seves peces. 'Es pot aprendre molt de l'art japonès', rebla.

A la inauguració també ha assistit l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha lloat la tasca artística de les propietàries de DTerra i ha subratllat la necessitat d'impulsar iniciatives d'aquestes característiques a la ciutat.

L'exposició es podrà visitar fins al 8 de desembre.












DECLARACIONS

Roberta Ferreira

Nosaltres ja fa temps que treballem amb les tècniques japoneses. Ens agradava poder participar de les activitats del 150è aniversari de les relacions entre Catalunya i Japó.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Teresa Sardà

Es pot aplicar sobre qualsevol superfície. És una resina que agafa consistència no perquè s'eixugui, sinó perquè endureix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carmela Fortuny

Significa cohesió entre Catalunya i Japó i des d'una mirada molt maca com és l'art.

Your browser doesn’t support HTML5 audio