L'obra de Feliu Formosa centra el primer cicle de 2019 del grup de poesia de l'Associació Gabriel Ferrater

Imatge de la primera sessió del Grup de Poesia d'enguany / Foto: Cugat.cat

Cultura

Publicat el 10/gen/19 per Pau Vázquez

'I arribà l'hora en què, per la gran por, la vela, desplegada, no s'inflava. Arreu pesava com el plom la calma de la qual ens sentíem responsables, i les mans no gosaven deixar el pal'. Aquesta és una de les estrofes de 'Si tot és dintre', el volum que inclou tota la producció poètica de Feliu Formosa, i amb el qual l'Associació Gabriel Ferrater ha donat el tret de sortida a les sessions del grup de poesia. Una vintena de persones s'ha reunit aquest dimecres al restaurant El Mesón en la primera jornada del nou any, que ha anat a càrrec d'Oriol Izquierdo, exdirector de l'Institut de Lletres de Catalanes (ILC), i en la qual s'ha analitzat el primer període d'un dels poetes vius més importants en l'àmbit català.

Izquierdo ha definit la poesia de Formosa com a 'singular' d'un autor que porta més de 40 anys publicant obres i que amb el pas del temps 'ha anat guanyant protagonisme, caràcter i centralitat' en l'àmbit de la poesia catalana. L'escriptor i exdirector de l'Institut de Lletres de Catalanes també ha explicat a Cugat.cat que espera que aquestes sessions permetin' descobrir als assistents una veu poètica sorprenent' i que Formosa 'guanyi lectors que apreciïn la seva obra'.

El primer cicle de 2019 del grup de poesia es completarà amb dues sessions més. La segona, el 6 de febrer; i la tercera, el 6 de març.




DECLARACIONS

Oriol Izquierdo

En Felip Formosa té una obra molt extensa. Té una poesia singular, sempre s'ha definit com un 'outsider'. Amb el pas del temps ha anat guanyant protagonisme, caràcter i centralitat en l'àmbit de la poesia catalana

Your browser doesn’t support HTML5 audio