Èxit de les visites culturals sobre el modernisme i la Torre Negra que organitza l'Oficina de Turisme

Aquest dissabte es podrà visitar el campanar, l'església i el claustre del Monestir

Cultura

Publicat el 24/nov/04 per Miquel Herrada

'El modernisme a Sant Cugat' i 'La llegendària mina de Torre Negra', els dos nous itineraris que organitza l'Oficina de Turisme, han estat tot un èxit de públic. Des de l'àrea de Cultura fan una valoració molt positiva d'aquestes propostes, que permeten conèixer a fons el patrimoni de la nostra ciutat, tot i que afegeixen que cal aconseguir atraure un major nombre de visitants de fora de Sant Cugat.

El passat cap de setmana es van estrenar les dues noves visites culturals que organitza l'Oficina de Turisme per aquesta temporada: 'El modernisme a Sant Cugat' i 'La llegendària mina de Torre Negra'. Aquests dos itineraris van aconseguir aplegar un bon nombre de visitants, que van poder conèixer més a fons l'arquitectura burgesa i industrial de finals del segle dinou, d'una banda, i els secrets del castell fortificat de la Torre Negra, de l'altra.

La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, explica l'atractiu d'aquestes dues visites.

Àngels Solé

La del modernisme ens dóna elements interpretatius per conèixer més a fons el patrimoni. I la de Torre Negra, té aquest caràcter llegendari i recorre una zona molt agradable.


Els itineraris turístics permeten als santcugatencs conèixer més a fons el patrimoni de la seva ciutat, i als visitants de fora descobrir la riquesa cultural de Sant Cugat. Les visites més consolidades són aquelles que giren entorn el Monestir i el patrimoni arquitectònic, mentre que les que apleguen menys visitants són les que tenen a veure, exclusivament, amb el patrimoni natural. Segons Àngels Solé, les visites ja estan força consolidades per al públic santcugatenc, i ara cal potenciar-les per als turistes que arriben a la nostra ciutat.

Àngels Solé

Hem d'aconseguir que vingui més gent de fora. Els santcugatencs són, ara, els principals usuaris, però hem d'aconseguir que la gent de fora descobreixi els itineraris.


La propera visita d'aquest mes de novembre es farà aquest dissabte, sota el títol 'El campanar, l'església i el claustre: el Monestir et sorprendrà'. Es tracta d'un dels itineraris amb millor rebuda, ja que permet pujar al campanar i gaudir d'unes fantàstiques vistes de Collserola i de tot el municipi. La durada de la visita és de dues hores i mitja, i s'inicia a l'Oficina de Turisme a les 10 del matí. El preu de l'activitat és de 7 euros, i és gratuïta per als menors de 7 anys.