La flautista santcugatenca Elisabet Franch s'endú la 27a World Music Competition

Ha estat una de les distingides d'entre els 250 músics que hi han participat

Franch ha estat una de les premiades / Foto: Biblioteca de Catalunya / Joan Manén CC BY-NC-ND 2.0

Cultura

Publicat el 25/jul/19 per Roger Cuartielles

La flautista santcugatenca Elisabet Franch ha guanyat la 27a World Music Competition de Viena aquest cap de setmana. Franch ha estat una de les tres guardonades del certamen, que distingeix els músics més virtuosos del món i que enguany ha premiat a Castelló tres intèrprets d'entre 250 músics participants. Com a premi, Franch rebrà un any de promoció de la Vienna International Management, a més d'una gira mundial com a solista per agrupacions com la Paris Sinfonietta, l'Armenia National Philharmonic Orchestra i la Kiev Soloist Orchestra, entre d'altres.

Franch ha compartit el podi amb el baríton rus Leonid Bahtalin i el flautista bielorus Aleksandr Haskin en un concurs que va néixer l'any 1992 a Viena per promoure la música contemporània de directors europeus com Jean-Fredéric Perrenoud.

Després de rebre el premi i d'actuar aquest cap de setmana com a artista convidada en el concert del 30è aniversari del Festival del Sir James Galway, Franch es reincorporarà com a solista de la xinesa Tianjin Symphony Orchestra, que el 22 de novembre farà parada al Teatre-Auditori dins de la nova programació de l'equipament.