Jordi Savall omple el Teatre-Auditori amb un assaig de les Simfonies 3 i 5 de Beethoven

És una iniciativa que forma part del Pla Director de la Música Clàssica de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 21/set/19 per Clara Bardají

El director Jordi Savall i l'orquestra que ell mateix ha fundat, 'Le concert des Nations', han omplert aquest divendres el Teatre-Auditori amb un assaig obert de dues obres icòniques de la producció de Ludwig van Beethoven: les Simfonies 3 i 5. El concert de música clàssica ha reviscut l'estil, les tècniques i instruments de l'època en què les obres van ser creades pel compositor alemany.

Després d'haver fet vibrar l'equipament santcugatenc, l'orquestra i el seu director viatgen a Frankfurt per estrenar oficialment el concert i, el 10 d'octubre, tornen per representar-lo a l'Auditori de Barcelona. El que fa diferent aquest concert de dues composicions 'molt conegudes' de Beethoven, com assegura Savall, és que són interpretades amb els instruments d'època i l'estil que correspon, així com amb el mateix número de músics de quan es va estrenar.

Savall ha explicat a Cugat Mèdia que el motiu d'haver portat al Teatre-Auditori l'assaig del concert respon a un acord amb l'equipament emmarcat en el Pla Director de la Música Clàssica de l'Ajuntament. El músic ha qualificat d''interessant' la iniciativa i ha posat en valor que Sant Cugat 'revaloritzi la música, l'ensenyament, la difusió i es facin activitats creatives de música antiga i contemporània'.


DECLARACIONS

Jordi-Savall

Hem triat el Teatre-Auditori perquè és una sala que sona molt bé. Vam fer l'acord de poder assajar aquí dos dies a canvi de fer un assaig general obert.

Your browser doesn’t support HTML5 audio