Serge Wilfart explica a Sant Cugat el seu particular mètode d'harmonització de la veu

Unes 200 persones omplen l'Escola Municipal de Música per assistir al seminari pràctic

Cultura

Publicat el 11/des/04 per Miquel Herrada

L'aula magna de l'Escola de Música Victòria dels Àngels s'ha quedat petita aquest dissabte amb motiu de l'explicació del mètode Wilfart, una tècnica d'anàlisi i harmonització de la veu. Davant unes 200 persones, el creador del mètode, Serge Wilfart, ha explicat la història d'aquesta tècnica i ha fet demostracions pràctiques de la seva eficàcia.

El mètode Wilfard parteix de la base que la veu és un instrument de desenvolupament personal a través de la comunicació. El seu creador, Serge Wilfart, antic cantant d'òpera i professor de conservatori, assegura que es tracta d'una tècnica que entén la veu de forma global, en estreta relació amb el cos humà i amb la respiració. L'escoltem.

Serge Wilfart

El mètode Wilfart és global. Considera la veu com una globalitat de l'ésser humà, des dels peus fins al cap. També és un mètode d'anàlisi de la respiració i la verticalitat.


Durant la seva estada a l'Escola de Música Victòria dels Àngels, Wilfart ha ofert una explicació de la història del seu mètode i l'ha posat en pràctica amb els assistents.

Serge Wilfart

Intentem aplicar el mètode. Jo parlo durant vint minuts per explicar la original història del mètode i després faig sortir algunes persones per demostrar la seva eficàcia.


El mètode Wilfart està dirigit a totes aquelles persones que vulguin conèixer millor la seva veu i augmentar l'eficàcia comunicativa. En el seminari celebrat a Sant Cugat, hi han participat des d'actors i actrius fins a cantants, passant per altres professionals que utilitzen la veu com a instrument essencial.