Martí Vinyes deixarà de ser cap de colla dels Gausacs la temporada que ve

El casteller abandona el càrrec per enfocar-se en projectes personals i professionals

Santiago Pie, president dels Gausacs i Martí Vinyes, actual cap de colla / Foto: Foto d'arxiu de Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 23/nov/19 per Anabel Piñar

Martí Vinyes, cap de colla dels Gausacs des de la temporada passada, deixarà el càrrec quan acabi la temporada. Els motius no tenen res a veure amb els castells sinó amb projectes professionals i personals que dificultarien la compaginació amb la figura de cap de colla. El seu relleu encara no es coneix perquè primer s'hauran de presentar candidatures i votar-les. Vinyes confia que, cap al gener o febrer, els Castellers de Sant Cugat ja tinguin els equips formats i el nou cap de colla. Tot plegat, ho ha explicat el mateix casteller en una entrevista al 'Sant Cugat a fons'.

Escolta-ho

El cap dels Castellers ha assegurat que el càrrec li 'requereix molt de temps i molt d'esforç' i ara mateix, necessita 'pensar més a nivell professional'. Vinyes afegeix que 'estar al capdavant a nivell tècnic casteller requereix més esforç que venir a un assaig, exigeix una preparació, donar-hi voltes'.

'Cal fer autocrítica'
Els Castellers de Sant Cugat van tancar l'any el passat diumenge a la Diada dels Minyons de Terrassa. La del 2019 ha sigut una temporada marcada pels castells de 8 i on no s'ha pogut aconseguir finalment el 5, ja que, tal com ha explicat Vinyes, els 'ha costat molt arrancar i ser un gruix de gent important per poder assajar certs castells amb una tècnica nova'. Segons ha dit el cap de colla, ara 'cal fer autocrítica' i la manca de gent ha sigut el principal problema. 'Hem de ser capaços d'establir una millor metodologia, fer-nos més visibles, que el poble se senti atret pel que fem i ens vegi accessibles', ha expressat.




DECLARACIONS

Martí Vinyes

Requereix molt de temps i molt d'esforç necessito poder pensar a nivell professional perquè estar al capdavant tècnic requereix més preparació que venir als assajos

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Martí Vinyes

Ha estat un any complicat, ens ha costat molt arrencar i ser un gruix de gent gran per poder assajar castells des d'una tècnica força nova, ens hem esforçat però no hem pogut arribar a aquest 5 i 2 de 8 que en teníem moltes ganes

Your browser doesn’t support HTML5 audio