'Allegro Vivace' apropa el món de l'òpera als infants

L'espectacle s'ha representat aquest dissabte al Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 30/nov/19 per Clara Bardají

L'espectacle 'Allegro Vivace', creada per El Petit Liceu, ha apropat aquest dissabte el món de l'òpera als més petits. L'aventura, de la mà de Joan Font (Comediants), comença en un teatre abandonat on una noia es troba el Vivace, un personatge curiós i teatral que encarna l'esperit de l'òpera. Tots dos, amants de la música però d'estils molt diferents, inicien amb el públic un viatge per descobrir la història de l'òpera amb fragments de peces de Monteverdi, Mozart, Verdi i Puccini. Un tenor, un baríton, una mezzosoprano i una soprano s'han encarregat de donar veu als diferents personatges de les òperes més conegudes. Tot plegat, a l'escenari del Teatre-Auditori.

El baríton, Xavier Fernández, ha remarcat que per tal d''apropar l'òpera als nens' proposen un espectacle que 'desgrana' el món de l'òpera i explica tots els seus secrets a través d'un viatge per aquest gènere. D'altra banda i perquè això sigui possible, els quatre actors que posen les veus acaben interpretant sis o set papers cadascú i canvien de vestuari i l'escenografia al mateix moment que canvien d'època. Ho ha explicat el tenor d''Allegro Vivace', Ricard Torino, qui també ha destacat que, al final, és 'un escenari dins l'escenari'.






DECLARACIONS

Xavier Fernández

L'objectiu és apropar l'òpera als nens. El que fem és un espectacle que ho desgrana i veus per dins tot el procés. Explica com es crea, què és el vestuari, que són els cors, quina llum es posa, què fan els personatges... això s'explica a través d'un viatge per tota la història de l'òpera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ricard Torino

Cada veu fem sis o set papers dins aquest espectacle. Anem canviant de vestuari, d'escenografia i al final fem un escenari dins de l'escenari. Fem una comèdia de l'art en petit molt bonic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio