Les joves promeses de la dansa internacional busquen a Sant Cugat engegar la seva carrera

Uns 240 joves ballarins d'arreu del món han participat en una nova edició de la Grand Audition al Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 6/feb/20 per Martí González

Els joves talents de la dansa clàssica d'arreu del món s'han citat aquest dimarts i dimecres al Teatre-Auditori de Sant Cugat per aconseguir plaça en alguna de les companyies internacionals més prestigioses. Uns 240 ballarins i ballarines de 37 països diferents han mostrat les seves capacitats durant dos dies a vuit directors artístics de companyies dels Estats Units i d'Europa en una nova edició de la Grand Audition, impulsada per l'exballarí principal del Royal Ballet de Londres, David Makhateli.


MIRA-HO A CUGAT TV

La intenció és concentrar diverses audicions en una sola convocatòria per facilitar l'assistència dels joves ballarins i ballarines i també dels directors artístics i estalviar-los temps i diners en desplaçaments. Els objectius són, d'una banda fer contactes i aconseguir un contracte professional, i de l'altra, captar talent de l'escena internacional. Així ho han explicat a Cugat Mèdia dos dels participants, Florencia Paez, que ve de Mèxic, i Juan Valdez, provinent de Colòmbia. Una 'gran oportunitat' per a ells i també per a les companyies, que poden descobrir talent, tal com explica el coordinador artístic del Dutch National Ballet d'Amsterdam, Ernst Meisner.

Es tracta d'un dels principals concursos internacionals de la dansa clàssica i que ja ha passat en tres ocasions per l'equipament santcugatenc. De fet, Makhateli ha elogiat el Teatre-Auditori i la ciutat i ha assegurat que la intenció és continuar fent-hi edicions. Durant aquest 2020 només hi haurà una altra oportunitat per participar en aquest gran càsting. Serà a París a l'abril.




DECLARACIONS

David Makhateli

Hem creat aquesta plataforma on convidem tots els directors artístics de les millors companyies d'arreu del món, que tenen vacants i busquen bons ballarins. És una oportunitat fantàstica per als ballarins venir a un lloc i que et puguin veure vuit companyies de ballet.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Florencia Paez i Juan Valdez

Directors de companyies de tot el món venen a un mateix lloc i et veuen. És difícil pels ballarins viatjar molt, gastes molt temps. / L'experiència és fantàstica, poder veure ballarins quasi professionals i poder agafar coses per tu arribar a ser professional.

Your browser doesn’t support HTML5 audio