Frederic Cabanas presenta aquest divendres 'La carta secreta de Marilyn Monroe'

El santcugatenc ressegueix els últims dies de la diva a partir d'un document històric que es pot veure al museu de Cal Gerrer

Frederic Cabanas és un dels 'marilynòfils' de referència a l'estat i arreu del món / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 10/jul/20 per Albert Prat

Al doble fons de l'estoig d'un bolígraf que Truman Capote li havia regalat a Marilyn Monroe s'hi amagava una carta de valor incalculable. Els pensaments i pors d'una de les grans icones del segle XX uns dies abans de morir, en quatre pàgines que volia dirigir de nou a l'escriptor, però que segurament mai no li van arribar. On sí que han arribat, després d'un viatge rocambolesc, és a Sant Cugat, a mans de Frederic Cabanas, un dels 'marilynòfils' més importants de casa nostra. D'aquesta curiosa història n'ha sortit un llibre, 'La carta secreta de Marilyn Monroe', que es presenta aquest divendres a Cal Gerrer a partir de les set de la tarda.

Escolta-ho

La carta va arribar a les mans de Cabanas després que un col·leccionista de bolígrafs la trobés en aquell estoig, que ara mateix està exposat a la Casa-Museu Cal Gerrer dins la mostra dedicada a l'artista. El propietari volia que Cabanas en certifiqués la seva autenticitat, que el santcugatenc assegura que va poder comprovar 'des del primer moment' per com estava escrita i la signatura del final.

Tot i aquesta sensació, a partir dels seus coneixements i experiències, Cabanas ha recorregut a grafòlegs i experts per certificar que la missiva era autèntica i assegura que té els certificats per demostrar-ho. I és que el llibre, que li ha portat sis anys de feina, ha estat envoltada de confidencialitat, a l'espera de poder revelar el contingut en aquest llibre. L'obra recull el contingut de la carta, contextualitzat, i la història del document, de com s'ha mantingut en bon estat després de 60 anys i de com pot ser que el seu contingut hagi restat amagat durant tant de temps.


DECLARACIONS

Frederic Cabanas

El que m'ha passat a mi seria l'enveja de qualsevol persona com jo. Hi ha molts coleccionistes i aficionats de la Marylin però el que m'ha passat a mi és únic. Ha arribat a les meves mans un document molt important.

Your browser doesn’t support HTML5 audio