El Teatre-Auditori registra un 42% menys d'espectadors per culpa de la Covid-19

Durant la darrera temporada s'han ajornat 19 espectacles i se n'han cancel·lat vuit

El Teatre-Auditori ha tancat una temporada atípica i afronta una altra plena d'incerteses / Foto: Localpres

Cultura

Publicat el 26/jul/20 per Mar Castro

El Teatre-Auditori ha finalitzat la temporada 2019-2020 amb un total de 75.642 espectadors, 55.689 menys que la temporada anterior a conseqüència de la Covid-19. En total, s'han ajornat 19 espectacles i se n'han cancel·lat vuit, tot i que tres es podran programar a la tardor del 2021 o bé a l'hivern del 2022. 47.923 espectadors han gaudit de la programació estable, 10.649 de festivals com el Petits Camaleons i el Festival Nacional de Poesia i 11.995 de la programació OFF. Pel que fa als espectacles de la programació educativa, s'ha registrat una assistència de 5.075 participants, comparada amb els 17.138 assistents de la temporada passada, ja que no s'han pogut realitzar, entre d'altres, alguns dels programes habituals com ara Cantània i La Cantata Infantil.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que el Teatre-Auditori 'no ha estat una excepció' en la crisi del coronavirus i que s'ha vist afectat tant el calendari com el pressupost de l'equipament amb la cancel·lació de la programació paral·lela.

El programa Escoles en moviment, destinat íntegrament a celebrar festivals de final de curs de diferents escoles, va haver de cancel·lar un total de 15 actes programats durant el juny. També durant l'estat d'alarma, les cessions d'espais, la Quinzena Metropolitana de Dansa, així com els programes de ciutat Sant Cugat Balla i els cicles de cinema van haver de suspendre les seves activitats.

Més de la meitat dels espectacles ajornats han passat al període que va des del 25 de setembre 2020 fins al 24 de gener 2021. Tot i això, el calendari d'activitats programades podria canviar de nou segons l'evolució del virus i possibles rebrots i els protocols definits per les institucions en els propers mesos.


DECLARACIONS

Mireia Ingla

El nostre Teatre-Auditori no ha estat una excepció i, per tant, els efectes d'aquesta crisi econòmica derivada de la pandèmia també li està passant factura al nostre Teatre-Auditori, que roman tancat durant moltes setmanes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio