'Veritat i mentida en l'art contemporani', al Centre d'Art Maristany

L'espai artístic acull una selecció de peces de la col·lecció Q.LØSS a càrrec d'Sven Åmundsen

'18 GEN.2017' és una de les obres que es poden veure a l'exposició / Foto: Q.LOSS Collection

Cultura

Publicat el 8/set/20 per Albert Prat

El Centre d'Art Maristany acull des d'aquest dimarts una mostra d'art contemporani peculiar, sota el nom 'Veritat i mentida en l'art contemporani'. Una selecció de la col·lecció Q.LØSS a cura del noruec resident a Sant Cugat Sven Åmundsen, gran coneixedor de les obres propietat de Quentin Løss. L'exposició comparteix la filosofia del col·leccionista, basada en dos principis, el del gaudi personal sense reconeixement social i el de l'apropament de l'art contemporani al públic general amb la voluntat de reconfigurar-ne el discurs en contextos diferents. La mostra es podrà veure fins al 28 de novembre.

Es tracta d'una oportunitat única per gaudir d'aquesta col·lecció, amb obres d'una trentena d'artistes, que s'ha pogut veure a Noruega, Suècia, Estònia i Àustria. Åmundsen ha plantejat la mostra a partir de dos objectius. Per una banda, analitzar la recepció per part d'un públic no institucional i menys coneixedor de l'art contemporani i per altra estudiar la relació que s'estableix entre obres d'artistes de diverses generacions i procedències geogràfiques.

Activitats relacionades amb la mostra
Més enllà de la inauguració d'aquest dimarts, l'exposició 'Veritat i mentida en l'art contemporani' acollirà dues activitats més en la seva estada a la ciutat. El dijous 22 d'octubre, una conversa 'intranscendent sobre art, col·leccionisme i política exterior' entre dos dels artistes presents a la mostra, Enric Farrés i Rafel G.Bianchi. La segona, el 12 de novembre, amb un recorregut comentat per l'exposició a càrrec de Laura Llaneli, artista visual, que se centrarà en l'evolució de l'art contemporani en els últims anys.

Per les dues activitats, cal inscripció prèvia a través el correu casaaymat@santcugat.cat.