El 'Petits Camaleons' reivindica el valor de la cultura en la seva edició més singular

El festival de música per a infants troba el seu camí per adaptar-se a les restriccions per la pandèmia

Cultura

Publicat el 4/oct/20 per Albert Prat

El festival 'Petits Camaleons' ha tornat a oferir la seva recepta provada, música de primer nivell adaptada als més petits, en una edició marcada per les restriccions per la Covid-19 i la reivindicació de la com un espai segur. Sense les massificacions habituals, noms consagrats de l'escena musical catalana com Els Amics de les Arts o Blaumut han compartit escenari al Teatre-Auditori amb propostes emergents i referents de la música per a infants en un festival calculat al mil·límetre per evitar contagis.

Dues jornades, dissabte i diumenge, i només un escenari, la sala gran del Teatre-Auditori per acollir vuit concerts amb les precaucions habituals de durada i volum i amb els artistes entregats a un públic ben diferent a l'habitual. Tot plegat, amb el rerefons de la preocupació evident de promotors i músics per l'estat actual de la música en directe i la voluntat de rebutjar l'assenyalament dels espectacles culturals com a font de contagi.

Un clàssic de la música catalana com Joan Garriga va obrir foc el dissabte, seguit de Els Amics de les Arts, que han estrenat nou disc i van ser una de les grans atraccions del dia. El dissabte a la tarda va ser el torn per propostes més festives com Doctor Prats i uns habituals del festival, The Penguins. Sense activitats complementàries ni l'ambient habitual als voltants del centre cultural, la música ha tornat a ser l'ingredient principal d'un festival que s'ha resistit a deixar-se vèncer per les condicions adverses.

L'energia de Suu ha servit de tret de sortida del diumenge, seguit d'uns Blaumut que han portat alguns dels seus grans èxits a l'escenari. La traca final ha vingut de la mà de dos autèntics experts en l'art de fer música per als més petits. Els Xiula i Dàmaris Gelabert han servit per rematar el festival, que suma una edició més, aquesta segurament més difícil d'oblidar que mai.






DECLARACIONS

Jan Garrido

Ens fa molta il·lusió venir i aquest any que les coses estan com estan, posar en valor que hi hagi música en directe i cultura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ramon Figueras

N'hauríem pogut fer molts més. Aquests concerts puntuals té un altre 'rotllo' que té el seu què, la seva part xula.

Your browser doesn’t support HTML5 audio