El Teatre-Auditori Sant Cugat aixeca el teló de la programació de la temporada tardor-hivern

Manel, Samantha, Cécile McLorin Salvant i 'La filla del mar' són alguns dels espectacles destacats de la proposta de l'equipament

Cultura

Publicat el 6/jul/21 per Eva Garrido

Manel, Samantha, Cécile McLorin Salvant i 'La filla del mar' són alguns dels plats forts de la temporada de tardor-hivern del Teatre-Auditori. Per l'escenari santcugatenc hi passaran una seixantena de propostes, repartides en 29 espectacles i 31 funcions que s'han presentat en una gala amenitzada per la música de Las Karamba i l'humor de Javier Sancho, qui també formarà part de la programació. Les entrades per alguns dels espectacles ja estan a la venda.

Una de les grans satisfaccions de l'organització, ha explicat el codirector i programador del Teatre-Auditori, Gerald Fannon, és haver pogut tornar a programar artistes i muntatges internacionals. És el cas dels novaiorquesos Harlem Gospel Choir, que actuaran en el marc del Voll Damm Festival Internacional de Jazz i dels Grans del Gospel, els israelians Mayumana amb 'Currents' i la companyia francesa La Barque Acide amb l'espectacle de circ 'The End is Night'.

Més nostrades són les propostes que portaran a l'escenari 'Filumena Marturano' amb Clara Segura, 'L'oncle Vània' amb Julio Manrique, 'El gran comediant' amb Joel Joan i 'Encara hi ha algú al bosc' amb Ariadna Gil. Aquest últim muntatge, a més, forma part de cicle 'ENraonar', adreçat a alumnes de Batxillerat com a part del programa del Teatre-Auditori 'Escoles a Escena'.

El que sí que han deixat clar els joves de la ciutat és que l'artista que volen veure aquesta temporada és la valenciana Samantha. L'exconcursant del programa televisiu 'Operación Triunfo' ha estat l'artista escollida a través del Consell de Joves 13/16. ''Ens hem esforçat molt perquè la programació estigui molt vinculada a les entitats i a la ciutat que tenim'', ha afirmat l'alcaldessa Mireia Ingla. Per la seva banda la tinenta d'alcaldia de Cultura Esther Madrona ha valorat que la d'enguany és una programació ''totalment nova''.

La programació infantil-familiar es veurà més potenciada de cara a la programació del febrer al maig de 2022. Tot i això, enguany se celebra una efemèride important i és que el festival Petits Camaleons fa deu anys. Al cartell d'aquesta cita adreçada als més menuts hi veurem Doctor Prats, Joan Miquel Oliver, Sense Sal, Mishima i Lildami.

L'equipament ha projectat la programació sobre un aforament del 70% i amb l'objectiu d'anar-lo ampliant a mesura que millori la situació de la pandèmia. És per aquest motiu que en aquesta primera part de la programació, que anirà del 18 de setembre al 29 de gener, s'han minimitzat els perfils d'artistes i les gran companyies que, segons l'organització, esperen recuperar a partir del 22 de febrer.

Un altre objectiu de la temporada és recuperar les activitats complementàries al voltant dels espectacles programats, així com els assajos oberts, les xerrades prèvies d'òpera i les postfuncions.















DECLARACIONS

Gerald Fannon

Per a nosaltres és fantàstic tenir el públic aquí avui. I a més, a més, amb una programació tan interessant. Hem recuperat els espectacles internacionals que no vam poder fer arran de la pandèmia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Esther Madrona

La majoria d'espectacles que es van haver de cancel·lar o ajornar ja els havíem fet en temporades anteriors. Així que aquesta és la primera temporada nova després de la pandèmia i l'encarem amb moltíssimes ganes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mireia Ingla

Ens hem esforçat molt perquè la programació estigui molt vinculada a les entitats i a la ciutat que tenim.

Your browser doesn’t support HTML5 audio