L'Ajuntament i l'Esbart estan estudiant mesures per minimitzar el soroll a la seu de l'entitat

L'entitat i l'equip de govern estudien fer un conveni pel qual l'Esbart cediria espais per altres entitats i l'Ajuntament els ajudiaria amb la insonorització del local

Cultura

Publicat el 15/feb/05 per Ester Castanyer

La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, assegura que l'Ajuntament està col·laborant amb l'Esbart Sant Cugat per poder resoldre el problema de soroll que denuncien alguns veïns de la zona. En aquest sentit, l'equip de govern i l'entitat estan treballant una proposta de conveni pel qual l'Esbart cediria espais a altres col·lectius de cultura popular i tradicional i l'Ajuntament els ajudaria a insonoritzar millor el local.

Després que els mitjans de comunicació hagin publicat aquests dies la carta d'una veïna queixant-se del soroll que ocasionen algunes activitats de l'Esbart i del fet que l'Ajuntament no fa res per resoldre-ho, la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha assegurat que aquest és un tema en el qual ja s'està treballant des de l'Esbart i amb el recolzament del consistori.

En aquest sentit, Solé ha explicat que l'entitat i l'equip de govern estan estudiant un possible conveni de col·laboració pel qual l'Esbart cediria un espai a altres entitats de cultura popular i tradicional, i l'Ajuntament els ajudaria, de la seva banda, a millorar la insonorització del local. Tot i que el projecte inicial de l'Esbart era fer uns bucs d'assaig, davant les molèsties que denuncien els veïns, estan estudiant fer un projecte d'insonorització més ampli. Segons Solé, de moment hi ha una proposta d'un arquitecte municipal, però és un projecte econòmicament molt car.

Àngels Solé

L'informe, que també l'hem passat a l'Esbart, proposa que si l'Esbart té 3 plantes, se'm pot insonoritzar una bé. El que passa és que el pressupost que fan és elevat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Precisament pel cost econòmic que suposa aquesta proposta, la tinent d'alcalde ha recomanat a l'Esbart que s'assessorin amb altres entitats similars per buscar la forma més econòmica i eficaç de fer aquesta insonorització.

Mentrestant, Solé demana un vot de confiança als veïns, ja que segons assegura, l'Esbart està treballant per resoldre el problema i l'equip de govern els dóna també tot el recolzament perquè això pugui fer-se el més aviat possible. A més, l'Ajuntament ha ofert de forma provisional la Casa de Cultura per a les activitats dels bastoners, que són les que més soroll ocasionen.

Àngels Solé

Ara estan en un moment d'acabar de recollir informació per prendre decisions, i ho estan fent amb el nostre suport. Esperem poder trobar solucions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La junta directiva de l’Esbart, de la seva banda, ha declinat fer declaracions sobre aquest tema, a l’espera d’una reunió que han de tenir amb els principals veïns afectats.