Comencen els dissabtes de visites nocturnes i llegendes al Monestir

Nit de Llegendes al Monestir de Sant Cugat ofereix unes visites guiades en què la divulgació històrica s'acompanya de misteri

El Monestir de Sant Cugat en una imatge d'arxiu / Font: Localpres

Cultura

Publicat el 30/jul/21 per Maria Bragós

El Monestir de Sant Cugat acull aquest dissabte la Nit de Llegendes, una proposta cultural que es repetirà cada dissabte fins al 4 de setembre i que ofereix una experiència nocturna al claustre del Monestir. Es tracta d'unes visites guiades que barregen la part històrica i arquitectònica amb el misteri, ja que s'hi explicaran llegendes que van en línia amb objectes o referències de capitells que es podran descobrir al recinte. Així doncs, les visites guiades aniran de la mà d'un historiador, però també hi participarà un altre personatge sorpresa.

Escolta-ho

La tècnica de Turisme de Sant Cugat Marta de Castro ha explicat al programa 'Obert x Vacances' de La Xarxa que una de les llegendes que es podran escoltar és la del gall del panell, un gall de ferro que va cantar quan a les escales de l'altar van assassinar l'abat Biure, la nit de Nadal del 1350. També d'altres sobre l'origen del Monestir o sobre la part femenina d'un monestir molt masculí -perquè la comunitat benedictina era només de monjos- a partir d'alguns capitells.

Les visites comencen a les 22 h a l'Oficina de Turisme i duren una hora i mitja. Podeu trobar més informació aquí.


DECLARACIONS

Marta de Castro

N’hi ha d’altres on s'explicarà com es va crear el Monestir a través del camí dels Monjos. I explicarem també, dins d’un monestir molt masculí - perquè la comunitat benedictina era només de monjos homes -, la part femenina de dos o tres capitells explicant llegendes relacionades amb això.

Your browser doesn’t support HTML5 audio