Pep Puig porta a la Casa de Cultura la mostra 'New Passwords. Contrasenyes per resistir'

L'artista santcugatenc presenta una exposició amb diverses serigrafies estampades que contenen missatges clars i directes

Pep Puig, al costat de les seves obres, a 'New Passwords' / Foto: Cugat Mèdia

Cultura

Publicat el 9/set/21 per Aitor Garcia

Pep Puig, artista gràfic de Sant Cugat, estrena l'exposició 'New Passwords. Contrasenyes per resistir', que es pot veure fins al 23 d'octubre a la Casa de la Cultura. D'això i més ha parlat amb Cugat Mèdia al programa 'Obert x Vacances', produït per la Xarxa.

Escolta-ho

'New Passwords. Contrasenyes per resistir' és una col·lecció de 100 carpetes amb sis estampes serigrafiades. Puig anomena així aquesta col·lecció, entre d'altres motius, per l'ús constant de contrasenyes: "Si les oblidem estem perduts!", assenyala. Les frases que apareixen en les diferents serigrafies estan estampades amb una 'vietnamita', un tipus d’impremta que s'anomena així perquè les utilitzava la gent de Vietnam per difondre missatges contra l'exèrcit nord-americà durant la guerra que es va viure en aquell país entre 1955 i 1975.

Una de les serigrafies de l'exposició porta estampat el missatge 'Transforma' a sobre d’un butlletí d'escacs inclòs dins d'una revista soviètica impresa a Moscou el 1959, que l'artista va trobar al Mercantic. El missatge és que la revolució soviètica pretenia transformar la societat, transformar l'home a partir d’una societat sense classes.

Puig elabora gran part de la seva producció artística a Les naus de l’art, una antiga granja de pollastres de Collserola que actualment és un indret on diverses persones que treballen diferents disciplines artístiques (fotografia, escultura, ferreria, fusteria, etc.) conflueixen, i al mateix temps s'ajuden entre ells i es complementen. Puig ha elaborat 'New Passwords' en aquest espai durant el confinament.

L'artista es va dedicar durant part de la seva vida al disseny gràfic, durant els anys 70 i 80, a mitjans de paper com el desaparegut 'Mundo Diario' o 'El Periódico de Catalunya', tot just quan estava començant. Durant els 90 va tenir una empresa pròpia, Interacción S.A., que es va dedicar durant uns anys a la producció de CD-ROM interactius i pàgines web.

A començaments de la dècada dels 2000 Puig es dedica per complet a l'art. A partir d’aquí decideix començar a formar-se acadèmicament i comença a fer cursos d’Artteràpia, una disciplina per la qual Puig s'interessa durant uns anys i on l'artista és capaç d'explorar la seva personalitat a través de l'art.


DECLARACIONS

Pep Puig

'New Passwords' ve a ser una metàfora en el sentit que, actualment, nosaltres depenem de les contrasenyes. Contínuament n'estem teclejant per accedir a qualsevol cosa. Quan ens n'oblidem estem perduts. Serien contrasenyes per no oblidar, per despertar, per obrir portes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio